”Perussuomalaiset ei twiittaa”

Sunnuntai-iltana muutama sekunti yli kello kahdeksan Suomen aikaa sosiaalisessa mediassa kuohahti. Epäuskoiset ja -toivoiset viestit vaihtuivat sunnuntai-illan ja maanantain mittaan ihmettelyyn: ”Kuka niitä Persuja oikein äänesti?” Niin, kuka niitä äänesti? Luultavasti ei kovin moni sinun Facebook-kavereistasi tai Twitter-verkostostasi.

Suomi on jakautunut kahtia. Kärjistäen on olemassa me ja ne. Me olemme nuoria, liberaaleja kaupunkilaisia, jotka seuraamme aikaamme ja ympärillämme tapahtuvia ilmiötä eri välinein ja haluamme olla mukana kansainvälisessä kehityksessä. Haluamme myös, että Suomi on osa meidän kansainvälistä maailmaa. Mutta on myös olemassa ne, joita ei euroopat ja eurot tai hashtagit voisi vähempää kiinnostaa. Me näyttäydymme heille televisiossa kekkuloivina homoina, ne näyttäytyvät meille maalaismarkkinoilta tehdyssä loppukevennyksessä pyörivinä juntteina. Nämä ryhmät eivät yksinkertaisesti kohtaa missään. Siksi me ihmettelemme somessa porukalla, että kuka persuja oikein äänesti. Niitä olikin yllättävän iso määrä.

Muutos tuli ja löi meidät ällikällä. Mutta oliko se yllätys niille? Muutoksen suuruutta ei pystynyt etukäteen aistimaan Twitterin tai Facebookin kautta. Ilmeisesti ajan hermolla oltiin tällä kertaa ennemminkin Seura- ja ristikkolehtien ääärellä. Suomessa on pitkän aikaa menty ainakin jossain määrin meidän toiveiden mukaan, nyt kelkka kääntyi enemmän niiden suuntaan. Sellaista se demokratia on.

Muutoksen suunnasta voi ja saa olla montaa mieltä, mutta ei kannata liikaa kysellä kuka niitä persuja äänesti. Ei hän sinulle vastaa. Matti Rönkä sen Ylen tulosillassa tiivisti: ”Perussuomalaiset ei twiittaa.”

Mainokset
Kategoria(t): Ilmiöt, Some Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s