Pakko saada Badge!

Foursquaren Swarm Badgen kuva

Se himoittu Swarm Badge!

Lähdin saattamaan kaveria konserttiin. Hartwall Areenan edessä kylmässä illassa tajusin, että olin koukussa Foursquareen. Syy saatille ei nimittäin ollut musiikillinen, vaan oire kasvavasta badgemaniastani.

Foursquare on alun perin newyorkilaisten hipstereiden huviksi kehitetty palvelu. Älypuhelin tunnistaa sijaintisi, ehdottaa lähellä olevia paikkoja, kirjaudut sisään ja PLING! – pisteitä alkaa kertyä. Ja kun niitä kirjautumisia on tarpeeksi, saat prenikan. Siis Foursquaren badgen kuvan profiiliisi.

Badgeja on paljon, niitä tulee eri paikoista ja osa on hirmu vaikea saada.

Gym Rat Badgea varten pitää käydä kuntosalilla kymmenen kertaa kuukauden aikana. (Olen luonteeltani sen verran laiska, että ei ole vielä napannut.) Pizza Badgeen tarvitaan kirjautuminen 30 eri pizzaravintolaan. (Ehkä kolesterolille hyvä, että ei?) Jobs Badgen saa kuulemma käymällä Apple-kaupoissa kolmesti. (Eipä ole vielä tullut, vaikka norkoilen säännöllisesti Tectoreissa ja Humaceissa!) Kumma, että mitään badgea ei saa siitä, että roikkuu kahviloissa. Olisin kyllä jonkun Mega-Cafe-Badgen pörheä omistaja.

Sinne Areenalle lähdin Swarm Badgen toivossa. Sen saa, jos yli 50 ihmistä kirjautuu samaan paikkaan yhtä aikaa. Toivoin, että loppuunmyydyssä konsertissa olisi tarpeeksi Foursquaren käyttäjiä. Ja siellä oli, tosin vain vaatimattomat 57 henkilöä.

Olin ikionnellinen uudesta badgestani tasan siihen saakka, kun huomasin Twitteristä yhden tyypin saaneen Super Duper Swarm Badgen. Siihen tarvitaan (huoh!) 500 yhtäaikaista kirjautumista. Enpä usko, että sitä olisi Suomessa mahdollista saada missään, edes hipsterien pyhiinvaelluksella Flow-festivaaleille tai vappuna Ullanlinnanmäellä.

Näyttääkin siltä, että badgemaniani pahenee seuraavaksi sellaisiin mittasuhteisiin, että kesälomareissulla suuntaan suurten ihmisjoukkojen luo. Jonnekin, missä älypuhelimet ovat arkipäivää. Ehdotuksia?

Mainokset

Tietoja Pia Pihlaja

Olen viestintäkonsultti, hyvää tarkoittava joka paikan höylä, uuden median opiskelija, pienyrittäjä ja noin yleensä ottaen ihastuttavan hurmaava ihminen. Jep! Päiväni kuluvat tällä hetkellä opinnäytetyön parissa. Ajoittain teen myös töitä, jolloin mielessä on sosiaalinen media, selkeä ja rehellinen viestintä, terävät mielipiteet ja kaikenlaisen yritysjargonin hävittäminen maanpäältä. Parhaiten saat minut kiinni täältä: www.twitter.com/piahannelore
Kategoria(t): Foursquare, Ilmiöt, Some Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s