Tapaaminen ja tapahtuma: Sometime2011

Osallistuin ensimmäistä kertaa Sometime-tapahtumaan. Oli kivaa, hyödyllistäkin – ja tosi kuuma!  Helteestä toinnuttuani kirjasin ylös tärkeimpiä omia kokemuksia Sometimesta sekä pari ideaa hautumaan ensi vuoteen.

Kiva saada kasvot nettitutuille
Oli ihanaa tavata henkilökohtaisesti ihmisiä, joita on aikaisemmin tuntenut vain Facebookissa tai Twitterissä. Tapahtuman jälkeenkin verkostoituminen jatkui sekä jatkoilla että somen eri areenoilla. Harmittavan monen kanssa jutustelu jäi liian lyhyeen. Muutamaa ei ehtinyt nykäistä edes hihasta. Ehkä seuraavaksi #taskulounas?

Tutkimusta ja somegraduja
Oma some-aiheinen graduprojektini alkaa syksyllä. Itselleni Sometimen kiinnostavimmat sessiot käsittelivät akateemisia some-tutkimushankkeita ja somegradun tekemistä. Dimar-tutkimushanke teollisuusyritysten digitaalisesta markkinoinnista jää ainakin seurantaan.

Mitä kehitysajatuksia syntyi?
Vesa Ilola kirjoitti hyvän tekstin Sometimesta vaikuttava.fi-blogissaan. Sometime tuntui minustakin enemmän massatapaamiselta kuin massatapahtumalta, mutta ekakertalaiselle juuri ne henkilökohtaiset kontaktit olivat tosi tärkeitä. Jatkossa tapahtuman profiilia voi ja kannattaa nostaa entisestään myös perinteisessä mediassa. Sometimeen voisi yhdistää myös täsmäkoulutusta, esimerkiksi muutaman tunnin workshop jonkin uuden some-työvälineen käytöstä.

Yhdessätekemisen voimaa
Sometime-tapahtuma on pelkällä olemassaolollaan huiman kannustava esimerkki. Olen mykistynyt siitä, miten monet ihmiset ovat antaneet aikaa ja energiaa tapahtuman toteuttamiseksi. Sometimen ydintä, avoimen tekemisen ja spontaanin osallistumisen kulttuuria, pitää vaalia jatkossakin huolella. Nöyrin kiitos!

PS: Sometime2012-tapahtuman ideointi on jo käynnistynyt Facebookissa.

Tietoja Pia Pihlaja

Olen viestintäkonsultti, hyvää tarkoittava jokapaikanhöylä, yrittäjä ja noin yleensä ottaen ihastuttavan hurmaava ihminen. Jep! Töissä mielessäni on yhteisöllinen media, selkeä ja rehellinen viestintä, terävät mielipiteet ja kaikenlaisen yritysjargonin hävittäminen maanpäältä. Parhaiten saat minut kiinni täältä: www.twitter.com/piapihlaja
Kategoria(t): Yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s