Diginatiivi listaa ärsyttävät Twitter-tyypit

Viimeisten vuosien aikana on tehty useita listauksia ärsyttävimmistä tai yleisimmistä Facebookin käyttäjistä. Muun muassa Kouvolan Sanomat, Taloussanomat sekä blogeista Konekti ja Ei oo totta ovat esitelleet omia tai muiden tekemiä listauksia.

Emme kuitenkaan löytäneet suomenkielistä listausta Twitter-tyypeistä (ainakaan Google-haun etusivulta), joten päätimme tehdä isänmaallemme palveluksen ja listata Twitterin yleisimmät ja ehkä myös ärsyttävimmät käyttäjätyypit. Osittain myös siksi, että kyllähän nyt uskottavassa blogissa ainakin yksi listaus pitää olla…

Siispä, Twitterin ärsyttävimmät tyypit Diginatiivin silmin, olkaa hyvät!

RT, RT, RT, RT…
Käyt hakemassa kahvia ja palaat koneellesi. Sillä aikaa Twitter-feedisi on täyttynyt yhden ja saman henkilön retwiittauksista. Ilmeisesti nämä tyypit avaavat Twitterinsä tasaisin väliajoin ja kokevat asiakseen aina silloin retwiitata kaikki lukemansa viestit. Siis aivan kaikki. Ja yhdellä kertaa. Älkää tehkö sitä enää, Twitter-virtani kiittää.

Kaikkeen kommentoijat
Tämä tyyppi on hyvin läheistä sukua RT-tyypille. Hän kommentoi melkein jokaista omien seurattaviensa twiittiä. Ja monesti kommentit ovat tyyppiä ”Joo”, ”Jep.”, ”Ok.” tai ”Oho.” Informaatioarvo on siis täysin nollassa, tärkeintä on päästä kommentoimaan. Ja samalla jakamaan tämä täysin merkityksetön kommentti kaikille omille seuraajilleen.

Piiri pieni pyörii
Myös läheistä sukua kahdelle yllämainitulle tyypille. Tämä on yleensä käyttäjien joukko, joka kommentoi jatkuvasti toistensa twiittejä. He käyttävät viestinnässään myös paljon hymiöitä. Ja pelkkiä hymiöitä. Myös mystiset hashtagit ja lyhenteet ovat tuttuja viestinnän keinoja. Pahimmillaan tämän porukan twiitit ovat jonkinlaista porukalla söpöilyä tai selkään taputtelua. Ulkopuolisen on mahdoton edes yrittää osallistua tuollaiseen keskusteluun. Eli ihan vinkkinä, henkilökohtaisia viestejäkin voi lähettää. Ne löytyvät sieltä Tweetdeckistä kohdasta ”Direct Messages”.

Twitter=Foursquare
Foursquare on hauska applikaatio, mutta se on oma applikaationsa ihan syystä. Ei meitä kiinnosta lukea Twitteristä, että olet nyt metroasemalla, minuutin päästä metrossa ja viiden minuutin päästä HSL:n pysäkillä 2060. Siinä Foursquaressa on sellainen vaihtoehto, että kaikkia kirjautumisia ei tarvitse jakaa Twitteriin. Sitä saa käyttää.

Katso linkki!
Tämän tyypin edustajat linkittävät paljon Twitteriin. Ja ei siinä mitään, linkkien ja uutisten jakaminen on yksi ehdottomasti Twitterin parhaita puolia. Mutta voisi niiden linkkien yhteyteen silti laittaa edes jonkinlaisen viittauksen siitä, mitä linkin takaa löytyy. Emme me halua lukea kaikki mahdollisia maailman uutisia, vaan niitä, jotka kiinnostavat meitä.

Henkilökohtainen uutistoimisto
Nämä henkilöt ovat sisäistäneet Twitterin tarkoituksen uutisten jakamisen kanavana. Ongelmana vain on se, että toisin kuin RT-tyypit, nämä henkilöt eivät ilmeisesti ole kuulleet retwiittaamisesta. He kirjoittavat jokaisesta uutisesta oman twiittinsä ja linkittävät siihen alkuperäisen uutisen. Samaan aikaan uutinen on jo levinnyt uutislähteen oman Twitter-tilin ja sen saaman lukemattomien retwiittaustten kautta kaikkien tietoon. Raskas kirjoitustyösi menee siis ihan hukkaan.

Yhtä tylsä kuin Facebookissa
”Juon nyt kahvia”, ”Menen nyt nukkumaan”, ”Heräsin ja vaihdan vauvani vaippoja” ovat Facebookista tuttuja tilapäivityksiä. Ei niitä sielläkään kukaan jaksaisi lukea, mutta niihin on jo ehtinyt tottua. Näille arkisen elämän tilapäivityksille on jo oma kanavansa, niitä ei siis tarvitse jakaa välttämättä Twitterissä. Vähän siis panostusta, jooko?

Kuvagallerian pitäjät
Nämä henkilöt ovat aiemman tyypin pidemmälle kehittynyt versio. Heidän on ihan pakko sisällyttää itse räpsäisty kuva kaikkeen, vaikka twiitin aihe olisi juurikin täysin arkipäiväinen. Juon kahvia, katso kuva kahvikupista. Meillä on pullaa, katso kuva pullasta. Syksy on tullut, katso kuva lehdestä maassa. Olen palaverissa, katso kuva pöydän toisella puolella istuvasta kollegasta. Ashton Kutcher julkaisi aikanaan kuvan teemalla vaimoni p*rse, katso kuva p*rseestä. Ashton ja Demi ovat sittemmin eronneet. Sattumaako?

PS. Tämän listan tarkoituksena ei ole loukata ketään.

PPS. Kukaan tämän blogin kirjoittajista ei tietenkään kuulu mihinkään yllä olevista ryhmistä.

Mainokset
Kategoria(t): Foursquare, Ilmiöt, Some, Twitter Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s