Tuu meille syömään

Kaikki ovat varmaan kuulleet Ravintolapäivästä. Ideana on, että kuka hyvänsä voi perustaa ravintolan tai kahvilan tuona päivänä, markkinoida omaa ravintolaansa etukäteen Facebookissa ja luoda oman ravintolansa kilpailuvaltit ruualla, musiikilla sekä oheisohjelmalla. Ravintolapäivästä tuli heti suuri hitti ja se onkin järjestetty jo neljästi.

Myös couch surfing lienee käsitteenä jokseenkin tuttu. Sohvasurffailijat etsivät matkoillaan majoituksensa yksityishenkilöiden kotoa ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Majoittajan etsintä, itsensä esittely ja majoittajan vakuuttaminen siitä, että on oikeasti luotettava hyyryläinen, tapahtuvat netissä sitä varten luoduilla sivustoilla, esimerkiksi CouchSurfing-sivusto. Lisäksi sohvasurffailijat pitävät yhteyttä toisiin paikallisiin sohvasurffailijoihin kokoontumalla yhteisiin illanviettoihin.

Mikä siis yhdistää Ravintolapäivää ja sohvasurffailua? Molemmissa palveluissa on ajatus jonkinlaisesta toisten palvelemisesta, yhdessä olemisesta ja tekemisestä. Lisäksi huomionarvoisia aspekteja näistä ilmiöistä ovat syöminen, toisen kotona vierailu sekä luottamus tuntemattomia kohtaan. Nämä aspektit yhdistyvät myös uudehkossa (tai no, ainakin vuoden vanhassa, mutta vielä kohtalaisen tuntemattomassa) palvelussa Eat With Me.

Eat With Me on ruokaan ja syömiseen perustuva verkkopalvelu, jossa on mahdollista kutsua muita käyttäjiä kotiinsa syömään, etsiä muiden järjestämiä illallisia tai järjestää yhdessä nyyttäreitä. Vaihtoehtoja löytyy lukuisia aamiaisesta illalliseen ja piknikistä drinkkeihin. Tapahtuman järjestäjä saa päättää, tekeekö tapahtumasta julkisen, ottaako vierailta osallistumismaksua tai pyytääkö vieraita tuomaan jotain tullessaan. Myös vieraiden määrän pystyy määrittämään.

Omaan profiiliin voidaan lisätä asuinpaikka, kokkaustaidot, ruokavalio, lempiruoka sekä muita teemaan liittyviä tietoja. Omasta profiilistani näen, että muita helsinkiläisiä (palvelussa nimellä naapurit) on rekisteröitynyt noin parikymmentä.

Olen ollut rekisteröityneenä Eat With Me -palveluun jo miltei vuoden verran, mutten ole silti osallistunut kertaakaan yksillekään illallisille saati järjestänyt itse mitään. Mitään ei ole tapahtunut, koska edellisessä asuinkaupungissani Jyväskylässä minulla ei ollut ”naapureita” kuin yksi vaihto-oppilas eikä Helsingissäkään näytä tapahtuneen mitään kesän 2011 jälkeen. Pitäisi siis lopettaa nössöily ja tekosyiden keksiminen sille, miksen voisi itse järjestää illalliskutsuja ja kutsua tuntemattomia ihmisiä nauttimaan kokkaustaidoistani. Siinähän saattaisi sosiaalinen media johdattaa oikeasti tutustumaan uusiin ihmisiin ja verkostoitumaan heidän kanssaan!

Ps. Tulen mielelläni teille syömään, kiitos kutsusta jo etukäteen.

Mainokset
Kategoria(t): Ilmiöt, Some, Yleistä Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s