5 vinkkiä visertelyyn – erityisesti vasta-alkajille

 

Pidätkö visertelystä? Avasitko Twitter-tilin, mutta et päässyt sen pidemmälle? Olet siis kiinnostunut, mutta et oikein tiedä mitä Twitterissä voi tehdä. Ei huolia.

Tässä viisi vinkkiä erityisesti vasta-alkajille omien alkukokemuksieni perusteella.

Vinkki 1: Päätä aloittaa ja valitse aihealue.

Alku ei tuntunut helpolta, mutta olin päättänyt testata palvelua ainakin neljä viikkoa. Etsin ja valitsin aluksi seurattavia, jotka liittyivät lähinnä luomuun ja ruokaan. Aiheen rajaaminen auttoi liikkeellelähdössä.

Ensin löysin yksittäisiä kiinnostavia tviittejä, joita saatoin uudelleentviitata. Pian huomasin kommentoivani tviittaamiani uutisia ja artikkeleita. Ja heti tilaisuuden tullen vastasin tviittivirrassa näkyvään kysymykseen. Sain kysyjältä kiitokset takaisin ja itselleni hyvän mielen. Siitä se sitten lähti.

Vinkki 2: Ole kokonaisvaltaisesti oma itsesi.

Aluksi hämmennystä herätti myös se, että tähän asti olin tarkasti rajannut työminän LinkedInin profiiliin ja pitänyt privaatimmat asiat Facebookissa. Twitterissä roolit ja kiinnostuksen kohteet menevät ja saavatkin mennä iloisesti sekaisin. Olen huomannut, että näin saan palvelusta enemmän irti itselleni.

Vinkki 3: Hyödynnä valmiit listat.

Twitteriä on kuvattu jatkuvaksi kommenttivirraksi (floating river of comments).  Tviittien määrä tuntui varsinkin alussa huimaavalta.

Löysin kiinnostavia henkilöitä ja organisaatioita nopeasti selaamalla mitä toiset seuraavat. Kiinnostavien uutis- ja muidenkin aiheiden seuraamista varten löysin valmiita listoja esimerkiksi TekirFi:ltä, Talentumin toimittajilta, ja HuffintonPost:ilta.

Vinkki 4: Osallistu tapahtumaan myös Twitterissä.

Juhannuskokon ja itikoiden metsästyksen sijaan seurasimme koko suvun voimin VR:n Juhannusjunaa. Käsittämättömän lumoavaa! Keskustelumme yhtenä osana olivat #juhannusjuna hashtagillä tviittaajat, joiden tviittejä luin myös toisille ääneen. Tviittasin itsekin spontaanisti.

Verkostoitumisen mahdollisuuksia en ollut osannut etukäteen ajatellakaan. Sain Juhannusjunan aikana jopa pari uutta seuraajaa! Ja myöhemmän tarkastelun jälkeen myös pari kiinnostavaa seurattavaa.

Vinkki 5: Käytä munakelloa.

Uskon, että meissä jokaisessa asuu innokas visertäjä. Kun Twitterin maailmaan pääsee sisälle, siihen jää helposti koukkuun ja aika katoaa. Niin minulle tietysti kävi. Joku ehdotti säätämään munakellon hälyyttämään, kun olisi aika tehdä jotakin muuta.

Kuulostaa järkevältä. Leivonta on jäänyt vähälle. Olen hurahtanut Twitteriin.

Mainokset
Kategoria(t): Inhimillistä, Media, Some, Twitter Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: 5 vinkkiä visertelyyn – erityisesti vasta-alkajille

  1. Kiitos!! Hyviä vinkkejä aloittelijoille ja myös niille, jotka vasta miettivät mitä se visertely oikein on..,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s