Paha peikko 2.0

Joskus kampakeraamiseen aikaan eli 2000-luvun alussa mediayhtiöiden johtajat Suomessa huokasivat helpotuksesta.

Paha peikko oli ilmaantunut eteiseen. Peikko oli kertonut syövänsä kilttien mediayhtiöiden puurot ja vellit. Ja syötyään peikko oli uhannut antaa potkut mediayhtiöiden johtajille. Mediayhtiöiden omistajille peikko jättäisi vain tyhjät säästöpossut, kunhan sinne saakka ehtisivät.

Paha peikko istui muina miehinä keittiön pöytään ja vetäisi sekä puurot että vellit naamariin. Puuro meni väärään kurkkuun, ja peikko säntäsi ulos yskimään. Kiltit mediayhtiöiden johtajat taputtivat karvaisia käsiään iloisina. Nyt paha peikko olisi kadonnut, ja otus ei koskaan enää häiritsisi mediayhtiöiden rauhaa.

Paha peikko oli, tietenkin, internet. Syksyllä 2000 mediayhtiöt ajattelivat, että internet palaisi sinne, mistä oli tullutkin tai muuten katoaisi maailmankartalta. Nyt tiedämme, että niin ei käynyt.

Samaan aikaan toisaalla. Paperiteollisuus oli kiinnostunut digitaalisesta murroksesta, mutta sen kiinnostus hiipui samoihin aikoihin. Kun ensimmäinen internet-kupla puhkesi syksyllä 2000, monet yritysjohtajat uskoivat kulta-aikojen palanneen. Ja siksi kannattaisi keskittyä paperiin ja musteeseen. Ja näin tapahtui.

Vaikuttavatko kampakeraamiset ajat nykypäivään? Varmasti. Kuinka paljon? En tiedä.

Pahaa peikkoa olisi kannattanut katsoa silmiin ja vaikka kätellä. Parempi tutustuminen olisi säästänyt rahaa ja tuskaa. Nyt valitukset “vanhassa mediassa” olisivat pienempiä. Ja vähemmän ihmisiä joutuisi työttömiksi. Ja journalismi olisi paremmassa iskussa.

Jälkiviisaus on helppoa. Kannattaa kuitenkin epäillä heti, kun joku viisas arvelee sosiaalisen median pahan peikon katoavan maisemista. Ihan kohta.

Mainokset
Kategoria(t): Media, Some, Viestintä Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s