Marraskuu tappaa sisällöntuottajan?

Tämän kirjoituksen avaava huomio ei ole kovin kekseliäs tai omaperäinen. Se on kuultu kahvipöydissä ja vastauksena kuulumisten kyselyyn lukemattomia kertoja tässä viimeisen kuukauden aikana.

Siis se, että kiirettä on ollut. Töissä ja myös vapaa-ajalla. Kuten kaikilla loka-marraskuussa.

Olen huomannut, että oma kiireeni vaikuttaa selvästi myös erilaisten digi- ja somekanavien käyttöön. Tai ainakin käyttöaktiivisuuteen ja käyttötapoihin. Olen huomannut luovani itselleni ihmeellisiä ”blokkeja” (en keksinyt mitään käännöstä writer’s block –sanonnalle, onko sellaista edes olemassa?).

Pahimpana esimerkkinä uuden puhelimen käyttöönotto. Sain uuden hienon puhelimeni jo syyskuussa työpisteelleni, mutta sain aikaiseksi ottaa sen käyttöön vasta toissapäivänä. Sinnittelin vanhalla ja heikosti toimivalla puhelimellani, vaikka uusi odotti pakkauksessa. Syynä oli se, että en mielestäni ehtinyt uhrata aikaa sen käyttöönottoon.

Loin itselleni myös hetki sitten pahan 1000. twiitin blokin. Aloin miettiä jotain todella säväyttävää ja nerokasta kirjoitettavaa tuhannenteen twiittiini. Mutta sellaistapa ei yllättäen tullut mieleen. Aivan kuin joku edes huomaisi, että siinäpä tulee nyt tuhannes twiitti, kylläpä on oivaltava. Mutta sain hyvän tekosyyn olla twiittaamatta muutaman päivän, kun aikaa siihen ei tuntunut olevan.

Samoin kävi myös tämän bloggauksen kanssa. Tämänhän piti ilmestyä jo viime viikolla. Mutta en mielestäni ehtinyt keskittyä aiheen miettimiseen saati sitten kirjoittamiseen. Joten loin mielessäni blogwriter’s blockin ja keskityin harmittelemaan sitä, kun aihetta ei meinaa löytyä. Nyt tätä kirjoittaessani mieleen tulee kuitenkin useita muitakin aiheita, joista olisin voinut kirjoittaa.

Facebookissa päivitysteni väli alkoi venyä. Luovuin myös ainakin hetkellisesti kokonaan Foursquaren käytöstä, koska palvelu tökki pari päivää ja näin tilaisuuteni luopua siitä kokonaan.

Kuitenkin olen lukenut verkossa jaettuja uutisia yhtä ahkerasti kuin ennenkin. Tweetdeck on ollut auki jatkuvasti ja samoin Facebook. Olen jopa retweetannut mielenkiintoista sisältöä sekä kommentoinut kaverieni päivityksiin. Koen olevani uutisista ja maailman tapahtumista yhtä kartalla kuin aiemminkin.

Olen siis käyttänyt aikaani edelleen somen seuraamisen, mutta omaan tekemiseen, on se sitten puhelimen käyttöönotto, sisäänkirjautuminen tai kirjoittaminen, ei tunnu aikaa löytyvän.

Siirryin kiireen takia sisällöntuottajasta pelkäksi sisällön seuraajaksi. Jotenkin se tuntuu nykyaikana lähes rikollisen väärältä, erityisesti kun meidän ns. diginatiivien pitäisi olla osa ahkeraa sisällöntuottajien armeijaa. Selvästi ainakaan omat aivoni eivät ole tätä uutta roolia omaksuneet. Toivottavasti muilla on tilanne paremmin, muuten seurattava sisältö loppuu loppusyksyn pimeinä iltoina kokonaan.

Mainokset
Kategoria(t): Foursquare, Ilmiöt, Some, Twitter Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s