Porsaita pikkujouluissa oomme kaikki?

Avoimen viestinnän aikakaudella kaikki sisäinen viestintä on myös ulkoista – niin myös pikkujoulut. Pikkujouluilla voidaan esimerkiksi viestiä yrityksen arvoja ja ylläpitää imagoa. Lisäksi joulun alla järjestetty tapahtuma tai pienempikin yhteinen hetki on työnantajan tapa kiittää kuluneesta vuodesta ja osoittaa arvostusta työntekijöitä kohtaan.

Samaan aikaan pikkujoulut voivat olla yritykselle maineriski.

Vasemmalla kädellä järjestetyistä pikkujouluista jää juhlijoille lähinnä paha maku suuhun. Paikan, ruuan ja mahdollisten esiintyjien valinnassa voi epäonnistua totaalisesti, jos niitä ei ajattele työyhteisön kannalta. Juhlissa, aivan kuten viestinnässäkin, on näes tärkeää pohtia välitettävää viestiä: ”tämä on tehty teitä ajatellen”. Harmistuneet työntekijät saattavat kertoa epäonnistuneista juhlista eteenpäin – vähintään 600 parhaalle ystävälleen Facebookissa.

Suurella volyymilla järjestetyt firman maksamat pikkujoulut yt-neuvotteluiden keskellä voivat aiheuttaa ihmetystä – toisaalta täysin huomiotta jättäminenkin harmittaa.

Myös menestyvällä firmalla piilee maineriski pikkujouluissa. Mikäli työilmapiirissä ja yhteishengessä on jotain ongelmia, nousevat ne helposti esille humalaisten työntekijöiden viettäessä aikaa yhdessä. Kukaan johtaja ei varmasti haluaisi työntekijöidensä avautuvan työyhteisön ongelmista kovaan ääneen tuiterissa julkisella paikalla.

Pikkujoulukansa voi myös päivittää Facebookia tai tviittailla pikkujouluistaan (esimerkiksi hashtagillä #kaato), jolloin myös mahdolliset pikkujoulumokailut päätyvät heti nettiin tykättäväksi ja jaettavaksi.

Pikkujouluista voikin siis tosissaan kysyä: uhka vai mahdollisuus?

Itse haluan nähdä pikkujoulut (ja muutkin juhlat) suurena mahdollisuutena. Organisaatioiden ei pitäisi pelätä pikkujoulujen joutumista sosiaaliseen mediaan kaikkien nähtäville, vaan pikemminkin tuoda itse omat hienot perinteet näkyväksi. Mahdollinen maineriskikin pienenee huomattavasti, kun työyhteisön hyvinvointiin ja yhteishenkeen panostetaan ympäri vuoden.

Henkilöstön mahdolliset pikkujoulumokailutkaan eivät tunnu kasvojen menettämiseltä, jos työyhteisö on yhtä avoin ja suvaitsevainen kuin Ihmisten puolueessa.

Advertisement
Kategoria(t): Inhimillistä, Maine, Twitter, Viestintä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s