5 vinkkiä visertelyyn – alkeisjatkotaso

Twitterin käyttö on yleistynyt. Varovaisen arvion mukaan Suomessa olisi noin reilut 300 000 profiilia, joista aktiivisesti tviittaa kymmeniä tuhansia. Joukoomme liittyivät hiljaittain esimerkiksi Jari Sarasvuo ja Tampereen tuleva pormestari Anna-Kaisa Ikonen, tervetuloa! Kiinnostavaa seurata miten käy alkuinnostuksen jälkeen. Etenkin poliitikoilla on ollut tapana tviitata ahkerasti vain vaalien alla.

Omien alkukokemuksieni jälkeen olen hieman viisastunut visertelyn maailmassa, joten tässä jatkoa aikaisemmalle vasta-alkajan vinkkilistalleni.

Vinkki 1: Hyödynnä hashtagejä

Jos haluat, että juuri sinun tviittisi löydetään ja haluat kasvattaa verkostojasi, lisää tviittiisi aiheeseen sopiva hashtag. Talveen sopivat esimerkiksi #lumijumi ja #sää. Urheilua seuraavien suosikkeja lienevät #smliiga ja #mestis. Itse käytän tviitatessa usein #ruoka ja #luomu avainsanoja, jotka toimivat hyvin myös kiinnostavien tviittien etsimisessä. Voit myös keksiä vitsikkäitä #huonovitsi tai ihan millaisia hashtagejä vain haluat.

Vinkki 2: Ole läpinäkyvä

Kun mielesi tekee kommentoida kiinnostavaa tviittiä, suoranaista kopiointia suotavampaa olisi uudelleentviitatessa kirjoittaa RT ja sen perään alkuperäisen tviittajan profiilinimi. Samalla annat kunnian sille kenelle se kuuluu, sillä uudelleentviittaukset jäävät näkyviin Twitter-tilin Connect-osioon. Omien tviittieni uudelleentviittauksista kiitän usein Favorite-toiminnolla. Joskus myös vastaan tviittauksella, jossa kiitän uudelleentviittauksesta. Ja kun joskus saan itse tälläisen viestin, tulen hyvin iloiseksi.

RT_esimerkki

 

 

 

Vinkki 3: Lyhennä ja vielä lyhennä

Aluksi oli jopa vaikeaa typistää sanottavansa 140 merkkiin. Ja näin kävi etenkin jos uudelleentviittaamani tviitti ja sen linkki olivat valmiiksi maksimipitkiä. Ei hätää. Netistä löytyy bitly-palvelu, joka muun muassa lyhentää pitkät nettilinkit vain muutamaan merkkiin. Opettele myös käyttämään yleisimpiä lyhenteitä kuten esimerkiksi RT (uudelleentviittaus) tai FF (FollowFriday).

Vinkki 4: FollowFriday

Perjantaisin on tapana antaa seurantasuosituksia #FF tai #ff  hashtageillä. FF tulee sanoista FollowFriday. Tämän suosituksen voit itsekin tviitata inspiroiville tai asiantunteville keskustelijoille, tai muuten vain lukemisen arvoisia juttuja tviittaaville. Ja koska uusia hashtagejä voi kuka vain keksiä, olen nähnyt käytettävän myös #FT (FollowThursday) suosituksia.

Vinkki 5: Tweetdeck-työkalu

Kun alkaa tuntua, että et ehdi pysyä kiinnostavien tviittauksien tahdissa, kokeile Tweetdeck-työkalua, joka kokoaa yhteen useita näkymiä (tai profiileja). Näkymän voit räätälöidä sopivaksi itsellesi. Tweetdeckillä olen seurannut samassa näkymässä esimerkiksi useita hashtag -avainsanoja ja Interactions-kolumnista huomannut heti vastaukset keskusteluihin, joissa olen mukana. Kätevää.

Tviittamisen saloihin olen päässyt sisälle yksinkertaisesti tviittaamalla. Ja aina voi oppia lisää. Sain tosi hyviä vinkkejä työkavereiden kanssa järjestämässämme #viiniijatviittii -illassa. Tapani mukaan jaoin itsekin muutaman vinkin. Illan aikana minut nimitettiin Twitterin tertiääriguruksi. Mahtavaa! Ehkäpä aktiivisesti keskustellen voi tosiaan saavuttaa vaikka sen kolmannen asteen yhteyden.

Screen Shot 2013-01-11 at 3.11.50 PM

Mainokset
Kategoria(t): Ilmiöt, Inhimillistä, Some, Twitter Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s