Kirjoittajat

Me teemme Diginatiivia:

Viivi Ali-Löytty
Olen seikkaillut internetin ihmemaassa ala-asteaikojen Articin pikaviesteistä ja Kiss FM -chatistä lähtien. Myöhemmin otin vauhtia kansainvälisestä Teen Chatistä ja siirryin IRC-Galleriaan – ensimmäiseen yhteisöpalveluuni. Vuosien varrella meseily (jota melkein 10 vuotta sitten vannoin jatkavani vielä 30-vuotiaanakin) on hiipunut ja vaihtunut Skypeen sekä Facebookin chattiin, mutta tarve olla sosiaalisesti online on säilynyt. Jos en ole muutamaan päivään kirjautunut mihinkään palveluun, olen todennäköisesti partioleirillä. Diginatiivi? Ainakin wannabe.

Tuukka Hetemäki
Olen viestinnän sekatyömies ja opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Päivät täyttyvät seuraamalla yleistä elämänmenoa kotikulmillani Sörnäisissä ja urheilulla, niin seuraajana kuin harrastajana. Ammatillisia kiinnostuksen kohteita ovat mm. sosiaalisen median rooli tiedon ja sisältöjen tuottamisessa ja omaksumisessa, yritysten yhteiskuntavastuukysymykset ja strategian viestintä.

Mikko Hämeenniemi
Ala-asteella meillä oli kulmakunnan ensimmäinen PC. Se oli äitini työpaikalta lainassa ja kaikki kaverini kokoontuivat meille pelaamaan. Siihen edelläkävijyyteni digimaailmassa jäikin. Yläasteella keräsin rahaa omaan tietokoneeseen, mutta ne säästöt menivät sitten johonkin muuhun. Kavereiden luona pelasin jonkin verran Doomia, mutta ei se oikein kiinnostanut. IRCistä en koskaan innostunut enkä ole vieläkään ikinä ircannut. Mutta Facebookin liityin ensimmäisten tuttujeni joukossa vuonna 2007 ja nykyään FB ja Twitter ovat koko ajan auki. Myös Foursquarea käytän. Vähän liiankin aktiivisesti. Eli diginatiivina olen suuntautunut enemmän sosiaaliseen mediaan ja sen ilmiöihin kuin teknologiaan tai muuhun viihteeseen. Ehkä silloin ala-asteaikojen pelailussakin mukavinta oli saada kaverit kokoon.

Tiina Nuotio
Kun internet oli vielä BBS:iä ja Lynxiä ja modeemiyhteys maksoi 50 penniä/ilta, olin siellä myös minä. Ei vain ollut juuri mitään selattavaa ja netti uhkasi loppua kesken.  Vuonna 1993 kuulin sähköpostista. Oi sitä ilon päivää, kun kavereiden joukosta löytyi joku muukin, jolla sellainen oli käytössään. Netin käyttöni yhteisöllistyi 2000-luvun taitteessa, jolloin keskustelupalstoilla surffaileminen työajalla oli salamyhkäistä ja hieman häpeiltävää ajanhukkaa – eikä suotavaa verkostoitumista. Tänään kuvaan itseäni somehumanistiksi, joka elää verkon silmässä. Verkkoyhteisöjen ja -identiteettien ympärille kietoutuneessa elämässäni on silti välillä myös offline-tiloja. Twitterissä @tmnuotio.

Pia Pihlaja
Olen viestintäkonsultti, hyvää tarkoittava jokapaikan höylä, uuden median opiskelija, pienyrittäjä ja noin yleensä ottaen ihastuttavan hurmaava ihminen.  Jep! Päiväni kuluvat unelmoidessa, vielä yhtä maukasta kahvikupillista metsästäen ja lörpötellen Twitterissä. Ajoittain teen myös töitä, jolloin mielessä on sosiaalinen media, selkeä ja rehellinen viestintä, terävät mielipiteet ja kaikenlaisen yritysjargonin hävittäminen maan päältä. Twitterissä @piahannelore.

Ulla Tarkka

Vielä viisitoista vuotta sitten gadgetit ja kaikki digidögö kiehtoi minua jo ihan sen digiyden takia. Digi-glamour on kuitenkin muuttunut digi-orjuudeksi – ja uskallan väittää etten puhu vain itsestäni. Tietoverkkoja ja sosiaalista mediaa ei voi välttää, jos haluaa siirtyä muun yhteiskunnan mukana rautakaudelta softakaudelle. Silti ei ole kauaa siitä, kun kysyin mikä ihmeen hästägi? Olen huomannut, että diginatiiviksi ryhtyminen ei vaadi kuin sopivasti uteliaisuutta. Yhä intuitiivisemmin toimiva digimaailma imaisee mukaansa, ja sehän on ihan tavallista elämää!

Anna Virrantaus
Diginatiivihenkinen yritysviestinnän asiantuntija. Maailman 63.959s LinkedIn-käyttäjä ja siksi Reid Hoffmanin mukaan teknologiainnovaattori. Muistelee joskus käyttäneensä dial-up-yhteyttä, kaukokirjoitinta ja levysointinta. Puhunut lukemattomat puhelut kolikkopuhelinkopissa. Nykyisin älypuhelimen onnellinen käyttäjä. Learning about digital nativeness @tekirfi. Tweets on ordinary life, organic food and business communications as @annavirrantaus.

Liisa Hakola

Matleena Kantola

Joanna Lahti

Eevakaisa Mölsä

Leena Pihlajamäki

Harri Saukkomaa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s